Nieuws

Gemeenteraad beslist over de uitgangspunten voor de omgevingsvisie

Geplaatst op

Tijdens de raadsvergadering op donderdag 13 oktober neemt de gemeenteraad een besluit over de uitgangspuntennotitie omgevingsvisie Loon op Zand 2040. Deze notitie is de basis om vanaf half november uitgebreid in gesprek te gaan met bewoners, bedrijven en verenigingen, stichtingen en andere organisaties. Zo werken we samen stap voor stap aan de omgevingsvisie Loon op Zand 2040. Je kunt de raadsvergadering vanaf 19.30 uur online volgen via deze link.

 

Wat staat er in de uitgangspuntennotitie?

De uitgangspuntennotitie laat zien wat er speelt in onze leefruimte buiten en welke vraagstukken daaruit volgen voor de toekomst. Om te achterhalen wát er speelt in onze woonwijken, dorpskernen, bedrijventerreinen en buitengebieden hebben we eerder dit jaar een inwonersenquête gehouden. Ook interviewden we allerlei organisaties en namen we ons eigen beleid onder de loep. Met alle opgedane kennis en inzichten hebben we de Loonse vraagstukken voor de toekomst beschreven rond thema’s als wonen, natuur en landschap, verkeer, duurzaamheid en recreatie. Zo geven we al een eerste richting aan de omgevingsvisie. Je kunt de uitgangspuntennotitie lezen op de online raadsagenda van 13 oktober a.s.

 

Volgende stap: samenleving aan het woord!

Als de gemeenteraad heeft ingestemd met de uitgangspuntennotitie, plaatsen we deze met een samenvatting op https://loonopzand2040.nl. We luiden daarmee ook de volgende stap in naar de omgevingsvisie. Vanaf november gaan we in gesprek met iedereen die wil meedenken over ideeën om de Loonse vraagstukken op te lossen. En we vragen wat de voors en tegens van bedachte oplossingen zijn. Hiervoor organiseren we allerlei fysieke en online activiteiten. Het programma vind je eind oktober op bovengenoemde website.

|

Aanmelden nieuwsbrief

loonopzand
2866