De omgevingsvisie tot nu toe

Om de omgevingsvisie op te stellen nemen we een aantal tussenstappen. Op deze pagina kun je resultaten terugvinden van wat we tot nu toe hebben gedaan. Bovenaan staan de laatste resultaten.

Ontwerp omgevingsvisie

Omslag van omgevingsvisie boekje.In juni 2023 gingen we opnieuw in gesprek met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties, deze keer over de visie op hoofdlijnen. De inbreng hieruit namen we mee in de ontwerp omgevingsvisie. 

Klik hier om de ontwerp omgevingsvisie Loon op Zand 2040 te bekijken.

Tussen 14 december 2023 en 24 januari 2024 kun je een zienswijze indienen. 

Klik hier om te lezen hoe je zienswijze kunt in dienen. 

Visie op hoofdlijnen

cover van de visie op hoofdlijnen

We werkten alle gedragen keuzes en dilemma’s uit in een visie op hoofdlijnen. Aan de hand van zes heldere speerpunten formuleerden we de doelen en ambities waar we met elkaar voor willen gaan. Klik hier voor de visie op hoofdlijnen. De visie op hoofdlijnen is de basis voor de gesprekken en bijeenkomsten over de ontwerp omgevingsvisie. 

Gedragen keuzes en dilemma’s

campagnebeeld samenleving aan het woordWe brachten in kaart over welke punten inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties het eens zijn en waar de meningen over verschillen. Klik hier voor het een overzicht met gedragen keuzes en dilemma’s (0,5 MB). Op 16 maart kreeg de gemeenteraad een presentatie over deze gedragen keuzes en dilemma’s. Klik hier voor de presentatie over de gedragen keuzes en dilemma's (8 MB). 

In gesprek

Kaft uitgangspuntennotitieEind vorig jaar organiseerden we een mix van activiteiten om mee te praten over de onderwerpen die belangrijk zijn voor de omgeving waar we wonen, werken, leren en ontspannen. Bij elkaar spraken we bijna 400 inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties. Lees hier de samenvatting (4,8 MB) van de ideeën, wensen en argumenten die zij met ons deelden. Deze vormen de basis voor de visie.

We maakten ook een uitgebreid verslag. U kunt dat hier lezen (5,0 MB). Let op om de bestandsgrootte te beperken hebben de afbeeldingen een lage resolutie. Als u het document met een hoge resolutie wilt ontvangen, kunt u dat opvragen door een mail te sturen naar info@loonopzand.nl

Vraagstukken omgevingsvisie vastgesteld

Kaft uitgangspuntennotitieDe gemeenteraad heeft 13 oktober 2022 de uitgangspuntennotitie Loon op Zand 2040 vastgesteld. Deze notitie was de basis voor de gesprekken met bewoners, bedrijven en verenigingen, stichtingen en andere organisaties eind 2022. Bekijk de samenvatting van de uitgangspuntennotitie of lees de volledige uitgangspuntennotitie.

 

Inwonersenquête

Ansichtkaart met dankwoord voor het deelnemen aan de enquête.Tot en met 24 juli 2022 kon je meedoen aan de inwonersenquête Loon op Zand 2040. Hiermee hebben we inzicht gekregen in wat inwoners belangrijk vinden voor de omgevingsvisie. Bekijk de samenvatting van de resultaten of bekijk alle resultaten.

loonopzand
2866