Nieuws

Loon op Zand 2040: waarover kun jij meepraten vanaf half november?

Geplaatst op

De gemeenteraad heeft 13 oktober ingestemd met de uitgangspuntennotitie omgevingsvisie Loon op Zand 2040. De uitgangspuntennotitie laat zien wat er speelt in de plek waar we wonen, leven en ondernemen. En welke vraagstukken daaruit volgen voor onze gemeente. Vanaf half november organiseren we allerlei activiteiten voor inwoners en ondernemers om mee te praten over deze vraagstukken. Benieuwd over welke gespreksonderwerpen het vooral zal gaan? Bekijk dan hier de samenvatting van de uitgangspuntennotitie (2 pagina's) of klik op de afbeelding hieronder.

Samenvatting uitgangspuntennotitie Loon op Zand 2040

De volledige uitgangspuntennotitie kun je lezen via deze link.

Hoe kwamen de vraagstukken tot stand?

Om te achterhalen wát er speelt in onze woonwijken, dorpskernen, bedrijventerreinen en buitengebieden hebben we eerder dit jaar een inwonersenquête gehouden. Ook interviewden we allerlei organisaties en namen we ons eigen beleid onder de loep. Met alle opgedane kennis en inzichten hebben we de Loonse vraagstukken voor de toekomst beschreven. Deze vraagstukken geven een eerste richting aan de omgevingsvisie Loon op Zand 2040.

Denk mee over de omgevingsvisie

In de omgevingsvisie staan belangrijke keuzes over de toekomst van de plek waar we wonen, werken en onze vrije tijd doorbrengen. De visie kunnen we niet maken zonder de inbreng van bewoners, bedrijven en verenigingen, stichtingen en andere organisaties. Niemand kent onze gemeente immers beter dan de mensen die er wonen of werken. De omgevingsvisie gaat ook nog eens iedereen aan. We vragen daarom al onze inwoners en ondernemers om mee te denken.

Programma om mee te praten begin november bekend

Van half november tot begin december organiseren we allerlei activiteiten: gesprekjes op straat, publieksbijeenkomsten per dorpskern, themabijeenkomsten voor organisaties en activiteiten voor o.a. jongeren. De data, tijden en locaties hiervoor vind je begin november op loonopzand2040.nl.

|

Aanmelden nieuwsbrief

loonopzand
2866