Nieuws

Wat vindt de gemeenteraad?

Geplaatst op

Wat vindt de gemeenteraad?

Op maandagavond 15 mei 2023 is de visie Loon op Zand 2040 op hoofdlijnen besproken door de raad. De visie op hoofdlijnen is tot stand gekomen na een intensief traject met inwoners, ondernemers en maatschappelijke partijen. Tijdens deze zogenaamde opiniërende ronde mocht de raad vragen stellen over het document en een advies uitbrengen.

De gemeenteraad is erg enthousiast over het document wat er tot nu toe ligt. Leden uit de raad gaven aan dat er veel herkenningspunten vanuit het participatietraject verwerkt zijn in de visie op hoofdlijnen. U kunt hier de visie op hoofdlijnen bekijken.  Ook zijn er aandachtspunten voor het vervolg genoemd zoals meer aandacht voor de kern De Moer en aandacht voor de uitvoering. De raad is het gezamenlijk eens over de ambitie om de wijken te vergroenen, ook de centra mogen hierin niet ontbreken. Daarnaast onderschrijft de raad dat we echt een recreatiegemeente zijn en dat op het gebied van duurzame en slimme mobiliteitsoplossingen er nog kansen liggen. Dit zijn enkele voorbeelden die besproken zijn tijdens de avond. Wilt u weten wat er nog meer is besproken? U kunt hier de raadsbijeenkomst terugkijken.

Hoe nu verder?

Met de doelen en ambities uit de visie op hoofdlijnen gaan we weer terug naar de dorpen. We organiseren op maandag 13 en woensdag 15 juni verschillende themabijeenkomsten en een open huis in het Klavier. Meer informatie hierover volgt binnenkort via de website loonopzand2040.nl en via de nieuwsbrief.

|

Aanmelden nieuwsbrief

loonopzand
2866